Didacta förlag AB

Bok: Grafisk design av Fridha Henderson

Grafisk design, övningar · fakta · inspiration är en inspirationsbok i grafisk design. Boken innehåller ett femtiotal varierande grafiska designövningar spetsat med fakta och tips om bland annat typografi och layout. Boken passar dig som går en kurs i grafisk design, läser grafisk kommunikation på gymnasienivå eller har grafisk design som hobby.

Boken täcker delar av det centrala innehållet i gymnasieskolans kurser: Grafisk illustration 1-2 och Grafisk kommunikation 1-2.

Boken passar alla med intresse för grafisk design – oavsett om du arbetar, studerar eller bara skapar för att det är kul. I dag är det inte bara vi som arbetar med grafisk design som har möjlighet att skapa grafiska produkter. Ni är många som gör egna fotoböcker, lägger text på foton och videos i sociala medier och skapar vackra inbjudningskort till privata fester. Utbildningarna inom grafisk design är många och intresset verkar stort. Därför hoppas jag att denna bok ska ge dig både kunskap att göra ännu snyggare och tydligare grafiska produkter samt fungera som en inspirationsbok när idéerna tar slut. Kanske är det några av mina tips som får dig att formge på ditt allra bästa sätt? Kanske är det en kombination av tre övningar som får dig att producera något du aldrig lyckats med förut? Kanske kan denna bok hjälpa dig att få utlopp för all kreativitet som finns inom dig? Vi hoppas det!

grafisk_design_bok_didacta

Idén till den här boken föddes för över 15 år sedan och jag har under årens lopp arbetat fram flera olika varianter. Men, jag har aldrig hittat en modell som jag varit nöjd med förrän nu. Det hela lossnade när jag arbetade med boken Kreativt skrivande. Då förstod jag äntligen att det är precis så här min bok om grafisk design ska vara uppbyggd!

/Fridha Henderson

grafisk_desig_uppslag_1
grafisk_desig_uppslag_2
grafisk_desig_uppslag_3

Dela gärna på era sociala medier:

symboldidacta_hd

DIDACTA • Produktionsbyrå

Drottensgatan 2

222 23 Lund

symboldidacta_hd

KONTAKT

DIDACTA | Produktionsbyrå | Drottensgatan 2 | 222 23 Lund | info@didacta.se

Faktureringsadress: Didacta Förlag AB | Hyllevägen 6 | 233 76 Klågerup

Organisationsnummer: 556895-5966 | Vår integritetspolicy