Didacta förlag AB

Bok: Kreativt skrivande av Fridha Henderson och Lina Frid

Kreativt skrivande, Övningar · fakta · inspiration är en inspirationsbok i kreativt skrivande av Fridha Henderson och Lina Frid. Den ingår i vår egen utgiving och är formgiven av Fridha. Rickard har gjort ett par illustrationer och övriga bilder i boken är fantastiska konstverk av Johan Frid, Åse Frid och Melissa Henderson. Den innehåller även ett stort antal vackra naturfoton.

Boken innehåller ett femtiotal varierande skrivövningar spetsat med fakta och tips om bland annat argumenterande text, berättande text och skrivprocessen. Boken passar dig som går en skrivarkurs, läser svenska på gymnasienivå eller har kreativt skrivande som hobby. Boken täcker delar av det centrala innehållet i gymnasieskolans kurser: Svenska 1–3, Retorik, Litteratur samt Skrivande.

kreativtskrivande_topp

Vi älskar att skriva och vi gillar att utveckla vårt språk. Vi uppskattar skrivprocessens utmaningar, men ibland låser det sig. Idéerna tar slut, fingrarna och hjärnan vill inte. Känns det igen? I så fall kan den här boken hjälpa dig. Kanske är det några av våra tips som får igång dig att skriva den där novellen du alltid drömt om? Kanske är det en kombination av tre övningar som får dig att skriva brevet till den vän du saknar? Kanske kan denna bok hjälpa dig att få utlopp för alla ord som finns inom dig?

kreativt skrivande uppslag 1
kreativt skrivande uppslag 2
kreativt skrivande uppslag 3

Idén till den här boken föddes under ett Facetime-samtal en gråsvart decemberkväll 2020. Samtalet var mellan en faster och en brorsdotter. Pandemin härjade som allra värst, men trots det så var samtalet lättsamt. Brorsdottern Lina gick en skrivarutbildning precis som faster Fridha gjort i hennes ålder. Istället för covid-19 blev det prat om skola och om roliga skrivövningar.

symboler

Dela gärna på era sociala medier:

symboldidacta_hd

DIDACTA • Produktionsbyrå

Drottensgatan 2

222 23 Lund

symboldidacta_hd

KONTAKT

DIDACTA | Produktionsbyrå | Drottensgatan 2 | 222 23 Lund | info@didacta.se

Faktureringsadress: Didacta Förlag AB | Hyllevägen 6 | 233 76 Klågerup

Organisationsnummer: 556895-5966 | Vår integritetspolicy