Introduktionsfilmer till Brobyggardagarna

När Øresundsbro Konsortiet samlar sina medarbetare för att under ett par dagar mötas, informeras och underhållas är det olika arbetsgrupper som till stor del planerar dagarnas innehåll. 2023 bestämde planeringsgruppen att man ville visualisera en resa över bron från första kontakten med att skapa ett konto på hemsidan till själva överfarten över bron. Deras idé var att använda en animerad bil som skulle sätta in i filmat material. Bilen fick kontakt med den digitala assistenten "Bridget" och de ger sig iväg på ett litet äventyr.

Varje film var en introduktion till de talare som sedan använde temat i filmen för att prata om olika moment som biljettköp, IT-säkerhet med mera.

Didacta fick frågan om detta var möjligt att genomföra och med så här kreativa och roliga ideér har vi svårt att säga något annat än jaaaa!

Tillsammans har Didacta och projektgruppen tagit fram manus, speaker och denna har även spelats in med hjälp av anställda på Øresundsbro konsortiet vilket genererade en hel del skratt när man ska spela en morgontrött bil som gäspar, eller en digital assistent som flörtar med nästa talare...

 

Karaktärerna i filmerna skulle ha en tydlig personlighet där man snabbt kunde förstå dem och ta dem till sig.

brobyggardagarna_didiacta_bil_1 - stor
brobyggardagarna_didiacta_bil_2 - stor

Bilens vresiga morgonhumör gick från att argt dänga till en duva, för att senare glatt ge sig iväg på äventyr.

brobyggardagarna_didiacta_bil_5 - stor

Bilen och Bridget visade att tillsammans kan man lösa alla de bekymmer man kan möta på vägen. Mötande tåg, oro över att lämna ut sina uppgifter och mycket annat.

brobyggardagarna_didiacta_bil_8 - stor

Dela gärna på era sociala medier:

symboldidacta_hd

DIDACTA • Produktionsbyrå

Drottensgatan 2

222 23 Lund

symboldidacta_hd

KONTAKT

DIDACTA | Produktionsbyrå | Drottensgatan 2 | 222 23 Lund | info@didacta.se

Faktureringsadress: Didacta Förlag AB | Hyllevägen 6 | 233 76 Klågerup

Organisationsnummer: 556895-5966 | Vår integritetspolicy